2024. április 26. péntek

2020. szeptember 9., szerda 19:08

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 9., szerda (OS) - Újabb óvintézkedés a járvány megfékezésére

A koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozás érdekében Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter megtiltotta az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban a szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartását. Az ebbe a körbe tartozó rendezvényeket kizárólag online módon lehet megtartani.

Kivételt képeznek a közfeladat ellátásához közvetlenül kapcsolódó, online módon nem megtartható rendezvények, ezeket a megfelelő járványügyi megelőző intézkedések betartásával lehet lebonyolítani.

Az intézményvezetőknek küldött miniszteri utasításhoz csatolt eljárásrend részletesen leírja, hogy az online módon nem megtartható rendezvények szervezőinek és résztvevőinek milyen szabályokat kell betartaniuk.

A megelőző intézkedések betartása a szervezők felelőssége. A közfeladat ellátásához szükséges konferenciákat előre be kell jelenteni a megrendezés helye szerint illetékes népegészségügyi hatóságnak, amely a helyszín és a körülmények ismeretében meghatározza a rendezvényen egy időben jelenlévők maximális létszámát. A hatóságok a rendezvények helyszínein szúrópróbaszerű ellenőrzést végeznek.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma