OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. szeptember 10., csütörtök 16:23

Az NMHH közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 10., csütörtök (OS) - Online workshopot tartott az NMHH a következő öt év rádióspektrum-stratégiájáról

    
A szakmai rendezvény egyik fontos feladata volt, hogy áttekintse és rendezze a formálódó stratégiai célokat. Először a jelenlegi stratégia céljait és azok megvalósulását vizsgálták meg közösen. A növekvő mobil szélessávú igények kielégítése, a földfelszíni audiovizuális műsorterjesztés és a digitalizációhoz való alkalmazkodás, valamint a nem polgári célú rádiótávközlés értékeinek megtartása mind a stratégiai célok közé tartoznak. Ezekhez a korszerű, innovatív technológiák korai bevezetésének támogatása, valamint a hatékony, magas színvonalú gazdálkodás biztosítása szükséges egy rugalmas, nyitott intézményrendszer kialakítása mellett, amely ki tudja elégíteni a különféle igényeket.

Az előző stratégia része volt, hogy a növekvő mobil szélessávú igények kielégítéséhez újabb 160 MHz szükséges, amivel legalább kilencvenkilenc százalékos beltéri lefedettség valósítható meg vezeték nélküli internetszolgáltatás céljára. A programhoz tartozik az 5G ösztönzése is: 2025 második félévéig a vasutakon, közutakon, településeken, turisztikai helyszíneken, valamint az úgynevezett vertikumokon - mint az egészségügy, ipari parkok és felsőoktatás - is elérhetővé kell tenni a technológiát.

A hatékony működés elkerülhetetlen velejárója az átfogó jogi keret, amely az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex implementációjával valósul meg még ebben a stratégiai időszakban, de hatását a következőben fejti majd ki. Magyarország az unióban az elsők között ültette át az év végén hatályba lépő EU-s irányelvet július közepén.

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.