2024. április 26. péntek

2020. szeptember 11., péntek 11:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Az orbáni oktatáspolitika legnagyobb vesztesei pont a tanárok

Egy most megjelent OECD-felmérés szerint Magyarországon a tanárok átlagosan 30-40 százalékkal keresnek kevesebbet, mint a többi diplomás. Ez azt jelenti, hogy egy bölcsődében vagy óvodában dolgozó a diplomás átlagkereset mintegy 61 százalékát, egy középiskolai tanár pedig 77 százalékát viheti haza.

Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk, hogy évekkel a pedagógus életpályamodell meghirdetése után a tanárokat még mindig sokadrangú állampolgárként kezeli az állam, és egy bölcsődei-óvodai dolgozónak, vagy egy iskolában dolgozó pedagógusnak a fizetésén spórolnak Orbánék, miközben számolatlanul szórják a közpénzmilliárdokat a propagandasajtónak, az egyházaknak, vagy a kormánytagok luxushobbijaira. Európai Magyarország csak olyan iskolarendszerre épülhet, ahol a tanárokat erkölcsileg és anyagilag is megbecsülik, ezért a Demokratikus Koalíció követeli, hogy a pedagógusokat tudásuknak és felelősségüknek megfelelően fizessék meg itthon is!

Arató Gergely

a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa
     Kiadó: Demokratikus Koalíció