OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. szeptember 11., péntek 11:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Az orbáni oktatáspolitika legnagyobb vesztesei pont a tanárok

    Egy most megjelent OECD-felmérés szerint Magyarországon a tanárok átlagosan 30-40 százalékkal keresnek kevesebbet, mint a többi diplomás. Ez azt jelenti, hogy egy bölcsődében vagy óvodában dolgozó a diplomás átlagkereset mintegy 61 százalékát, egy középiskolai tanár pedig 77 százalékát viheti haza.

Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk, hogy évekkel a pedagógus életpályamodell meghirdetése után a tanárokat még mindig sokadrangú állampolgárként kezeli az állam, és egy bölcsődei-óvodai dolgozónak, vagy egy iskolában dolgozó pedagógusnak a fizetésén spórolnak Orbánék, miközben számolatlanul szórják a közpénzmilliárdokat a propagandasajtónak, az egyházaknak, vagy a kormánytagok luxushobbijaira. Európai Magyarország csak olyan iskolarendszerre épülhet, ahol a tanárokat erkölcsileg és anyagilag is megbecsülik, ezért a Demokratikus Koalíció követeli, hogy a pedagógusokat tudásuknak és felelősségüknek megfelelően fizessék meg itthon is!

Arató Gergely

a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.