OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. szeptember 20., vasárnap 23:37

Az Ars Sacra Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 20., vasárnap (OS) - Véget ért az V. Ars Sacra Filmfesztivál. Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül megrendezésre kerülő filmfesztiválnak idén is a Tabán Artmozi adott otthont.

    A háromtagú zsűri, Dér András filmrendező, PPKE Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének adjunktusa, Gelencsér Gábor  filmesztéta, filmtörténész, az ELTE BTK MMI Filmtudomány Tanszékének docense, Lőcsei Gabriella,  kulturális hírlapíró, film-és tévékritikus negyvennégy alkotást választott a versenyprogramba.

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese A létezés eufóriája című film, rendezője Szabó Réka. A rövid dokumentumfilm kategóriában a zsűri megosztva két alkotást jutalmazott. Kis Anna Csak a családról ne című filmjét valamint Bak Zsuzsanna és Szőcs Petra Rend a lelke című filmjét. A rövid (fikciós, animációs, kísérleti) film nyertese a Válaszúton című film, rendezője Chilton Flóra.

A Filmfesztivál fődíját a zsűri Zurbó Dorottya Könnyű leckék című filmjének ítélte.
Különdíjasok:
A Magyar Kurír katolikus hírportál a shoesine produkciójában készült, Szerzetesnek álltam című filmet jutalmazta, a film rendezője Huszár Domonkos.
A Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája a Novák Tamás rendezte Lélek és betű című filmjét díjazta.
Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Miklós Ádám A magyar nóta belga mestere című filmje kapta.

Aki lemaradt a filmfesztivál kínálatáról, a https://www.ars-sacra.hu/filmfesztival oldalon szeptember 21-27. között ingyenesen tekinthetik meg a filmeket.
Támogató az NKA.
     Kiadó: Ars Sacra Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.