OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2020. szeptember 23., szerda 13:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 23., szerda (OS) - A DK az Európai Bizottsághoz fordult az újságírók listázása miatt

    Orbánék bármikor képesek alulmúlni saját magukat. Most sincs ez másképp, mikor a külügy elkezdte listázni a független újságírókat. A magyar kormányon mindig úrrá lesz a páni félelem, mikor kritikával, vagy a véleménynyilvánítás szabadságával találkozik. Ilyenkor kizárólag a legdurvább hatalmi arroganciával képes csak visszatámadni. Nincs más magyarázat arra, miért kell listát vezetni a külföldön szakmai úton, vagy továbbképzésen résztvevő független újságírókról.

A DK szerint a legsötétebb időket idézi a listázás. Magyarország legeurópaibb párja elítél minden diszkriminatív, megfélemlítésre alkalmas listázást. Épp ezért az Európai Bizottsághoz fordulunk, hogy vizsgálják meg, összhangban van-e az uniós alapjogokkal, illetve az Alapvető Jogok Európai Chartájával a független újágírók listázása. De arra is várjuk a választ, hogy milyen konkrét lépéseket tesznek a magyarországi médiasokszínűség, az információ- és véleményszabadság megtartásának érdekében.

dr. Molnár Csaba

A DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti delegációvezetője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.