OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. szeptember 23., szerda 17:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 23., szerda (OS) - Jelentős egészségügyi és kulturális támogatás a kistelepüléseknek

    Dr. Danku Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára ma tájékoztató előadást tartott a Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetségének, Zalakaroson megrendezett kétnapos őszi közgyűlésén.  A helyettes államtitkár beszédében bemutatta a tárca által 2020-ban a kistelepülési önkormányzatok számára pályázati formában nyújtott támogatásokat, különös tekintettel az üres háziorvosi és fogorvosi praxisok, valamint a kultúra, a közművelődés területén elérhető pályázati lehetőségekre.

Dr. Danku Csaba az előadásában kiemelte, hogy a háziorvosi tevékenység ellátásához szükséges praxisjog megvásárlásának támogatására 2020-ban összesen 1,25 milliárd forint áll rendelkezésre.
A működő és az induló praxisközösségek fejlesztésére a "Három generációval az egészségért" program – több mint 10 milliárd forintos költségvetéssel – az egészségügyi alapellátás fejlesztését és az alapellátásban résztvevő szereplők együttműködésének erősítését célozza meg a szakellátás, az Egészségfejlesztési Irodák, valamint a területi és települési önkormányzatok bevonásával.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.