OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. szeptember 24., csütörtök 12:10

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 24., csütörtök (OS) - Több szempontból is rendhagyó volt az idei 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál. A koronavírus miatt módosított időpontban, de izgalmas programokkal és versenyekkel rendezte meg az eseményt a DUE Médiahálózat ehét kedden Budapesten.

    Az óvintézkedések miatt a korábbiakkal ellentétben nem 2000, hanem 350 diák részvételével tartották a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. A színes programokról azonban senkinek sem kellett lemondania, ugyanis a DUE csapata élő közvetítést adott közösségi felületein, melyet 32 ezren követtek. A helyszínen szurkolt Rácz Zsófia, ifjúságért felelős helyettes államtitkár is.

A Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt fináléját Deutsch Tamás nyitotta meg. A 8000 indulóból a bicskei Pintér Patrik Martin végzett az első helyen, és nyert egy berlini utat. Ezt követően a Helló Modern Agrárium által támogatott Nagy Diák Agrárteszt versenyében a hegyesdi Benedek Enikő Zsófia vitte el a fődíjat, egy profi drónt, drónkezelő tanfolyammal. A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt döntőjében a 16 ezer indulóból a fiatalabbaknál Jakab Ádám, az idősebbeknél Baranyi Dániel Sándor lett az első - mindketten görög utazással gazdagodtak. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott vetélkedő célja a fiatalok edukálása, hogyan tudják elkerülni, hogy áldozattá vagy elkövetővé váljanak. A Nagy Diák KRESZ-tesztet idén negyedik alkalommal szervezte meg a DUE és a Generali a Biztonságért Alapítvány. Krivács Kristóf jogosítványszerzési lehetőséget, Kovács István pedig egy robogót nyert.

     Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.