OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. szeptember 24., csütörtök 12:31

A Terrorelhárítási Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 24., csütörtök (OS) - 2020. szeptember 24-én bányából történő mentési gyakorlatot tartott a TEK.

    Az elképzelt szituáció szerint a robbanásról vagy robbantásról érkező bejelentésre indul el a helyszínekre a TEK készültségi egysége, azonban kiderül, hogy nem terrorcselekmény, hanem omlás történt a bányában nagyobb területen, melynek során áramellátás nélkül sérülteket kell a felszínre juttatni. A mentéshez speciális egészségügyi szakemberek, mentőbúvárok közreműködése és alpin kötéltechnika egyidejű alkalmazása szükséges.

A TEK-ben ezek a képességek megvannak, a TEK az alap riasztással szinte egyidőben nagyon rövid időn belül tudja mozgósítani a speciálisan képzett szakembereit. A TEK riasztott egysége - tekintettel arra, hogy már a helyszín közelébe ért - megkezdi az elsődleges mentési műveleteket.

Bővebb információ, illetve a gyakorlatról készült felvételek elérhetők a Terrorelhárítási Központ honlapján (www.tek.gov.hu) az Aktuális menüpontban.

Terrorelhárítási Központ

     Kiadó: Terrorelhárítási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.