OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. szeptember 28., hétfő 12:18

Farkas Gergely független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 28., hétfő (OS) - Új információ a K-híd ügyében: 3 milliárdba kerülne a felújítása, de nincs rá pénze a fővárosnak

        Budapesten a Lánchíd felújítása körüli huzavona mellett sokakat érdekel a "K-híd", azaz a budai oldalt az Óbudai-szigettel összekötő átjáró helyzete is, ugyanis egy közkedvelt szabadidős helyszínről van szó, nyaranta pedig itt lehet bemenni a Sziget Fesztiválra is. A K-híd ennek ellenére ránézésre nagyon rossz állapotban van, a felújításának kérdéséről pedig több mint egy éve olvashattunk utoljára a sajtóban.
     Az ügyben illetékes Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK) fordultam ezért, hogy megérdeklődjem, továbbra is biztonságosnak tartják-e a hídon való közlekedést, mikor indulhat a felújítás és várhatóan mennyibe fog kerülni. A hivatalos választ a napokban kaptam meg, amely szerint bár a hídon vannak meghibásodások, azok nincsenek kihatással annak teherbíró képességére, így a rajta való közlekedés biztonságos. A szakértői vélemény szerint a felújítást két éven belül el kellene végezni, azonban a BKK tájékoztatása szerint a mintegy 3 milliárd forintos, a pályalemezre és a korrózióvédelemre kiterjedő munkára nincs pénze a fővárosnak, így annak idejéről nem tudnak érdemi tájékoztatást adni.
     Fendrik Lászlónak, a BKK megbízott vezérigazgatójának a kérdésemre küldött teljes válasza a 2020. szeptember 26-i Facebook-bejegyzésem alatt olvasható.

     Kiadó: Farkas Gergely független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.