OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. szeptember 30., szerda 16:00

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 30., szerda (OS) - Reagálás az Európai Bizottság jogállamisági jelentésére - Orbán saját, elapaszthatatlan pénzéhsége miatt rombolja közös európai értékeinket

    Lesújtó jogállamisági jelentést adott ki Magyarországról az Európai Bizottság. Az Unióban pontosan látják, amit mi már régóta mondunk: Orbán kormánya velejéig korrupt, a független média maradékát folyamatos nyomás alatt tartja a hatalom, az igazságszolgáltatás befolyásolását minden fronton próbálják elérni, a civil szervezeteket pedig folyamatosan zaklatják.

A Demokratikus Koalíció szerint a jelentés is azt bizonyítja, Orbánék azért bontják le a jogállamot, hogy kontroll nélkül lophassanak. Orbán Viktor és maffiakormánya retteg az igazságtól és felelősségre vonástól, ezért mindent megtesznek, hogy bűneik sose derüljenek ki. A független médiát elhallgattatják, hogy minél kevesebbekhez jusson el valós információ, a civilek munkáját akadályozzák, a felelősségre vonást pedig Polt-féle Fidesz-káderek segítségével próbálják kijátszani. A DK szerint Orbán elapaszthatatlan pénzéhsége miatt rombolja a demokráciát, közös európai értékeinket. A Demokratikus Koalíció ezért minden erővel küzd azért, hogy Orbán ne pénzautomatának használja az Európai Uniót. El kell érni, hogy az uniós forrásokat közvetlenül kapják meg a vállalkozások, önkormányzatok.

Rónai Sándor
a DK EP-képviselője
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.