OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. október 1., csütörtök 14:06

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. október 1., csütörtök (OS) - A DK, a Jobbik, a Liberális Párt, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és az MSZP továbbá az Országos Nyugdíjas Parlament megállapodása

    Aláírták az Idősek életkörülményei javítása érdekében kialakított megállapodást.
Az idősek civil szervezeti, a nyugdíj kérdés szakértői és hét politikai párt – hosszas előkészítő munka után – megállapodtak a mindannyiuk által elfogadott és közösen támogatandó, az idősek életkörülményeit javító intézkedések szükségességéről.
Az aláírt dokumentum alapján kezdeményezik: az év elejei nyugdíjemelés jelenlegi gyakorlata helyett a vegyes indexálás bevezetését, az alacsony nyugellátásban részesülők ellátásának soron kívüli felzárkóztatását, továbbá az indokolatlanul nagy nyugdíjkülönbségek fokozatos mérséklését. Az aláírók szorgalmazzák a települési szinteken, a helyi döntéshozók és az adott körzetben tevékenykedő nyugdíjasokat tömörítő szervezetek, tagozatok, klubok és körök közötti intézményes együttműködést.
A megállapodás részvevői döntöttek arról is, hogy folytatják a együttes munkát, további kérdésekben igyekeznek közös álláspontokat kialakítani.

     Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.