OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. október 8., csütörtök 18:56

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 8., csütörtök (OS) - Nyugodtan folyik a munka az iskolákban és az óvodákban

    A biztonságot egyáltalán nem növelné és szakmailag teljesen értelmetlen lenne a pedagógusok rendszeres (akár havonta vagy kéthetente történő) tesztelése, mert a PCR-teszt csak a pillanatnyi állapotot mutatja meg, és semmi garancia nincs arra, hogy akár a tesztelést követő napon ne fertőződjön meg az érintett. Akinél azonban felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, azt minden esetben ingyenesen teszteljük.

Az a pedagógus, aki munkavégzés közben fertőződik meg, a munkahelyi balesetekre, megbetegedésekre vonatkozó eljárás alapján teljes összegű táppénzt kap. Ha valamely kolléga nem beteg, de karanténba kerül – jellemzően a tantermen kívüli, digitális munkarend is elrendelésre kerül –, ő otthonról tud dolgozni, és természetesen ez esetben is teljes munkabért kap.

Nem tudunk egyetérteni a szakszervezet által javasolt "hibrid oktatással", jelenleg ez nem időszerű, hiszen az elmúlt két hétben nem nőtt, sőt inkább csökkent a karanténba helyezett csoportok és osztályok száma, emellett ennek a bevezetése hátrányosan érintené a diákok tanulmányi előmenetelét is. Voltak országok, ahol tavasszal próbálkoztak ezzel, de a rossz tapasztalatok miatt ősszel már nem vezették be.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.