OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2020. október 13., kedd 09:59

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 13., kedd (OS) - A mellrák másik oldala: Az áttétes mellrák napja – október 13.

        Október a mellrák, a mellrák elleni fellépés hónapja, amikor a lehető legjobban igyekszünk felhívni a figyelmet a betegségre, és a szűrés fontosságára. Azonban a mellráknak van egy másik oldala is, az áttétes mellrák, amiről beszélnünk kell.
     Ha a mellrákról van szó, általában az évente több mint 8600 újonnan diagnosztizált betegről beszélünk hazánkban. Amiről kevesebb szó esik, az, hogy közülük kb. 10%, akinél a betegséget már első alkalommal IV-es stádiumban diagnosztizálják, és a korábbi stádiumban diagnosztizált betegek akár 30 %-ánál alakul ki valamikor az élete során áttét.
     Azért, hogy eloszlassuk a tévhiteket a betegséggel kapcsolatban, és hogy minél több információt adhassunk át, ami ledöntheti a félelmeket, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület is csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy októberben ezt a napot szenteljük az áttétes mellráknak. Kérjük csatlakozzanak önök is, hogy minél több emberhez eljuthasson az üzenet: az áttétes mellrák kezelhető, lehet vele együtt élni.

     Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.