2024. április 28. vasárnap

2020. október 13., kedd 09:59

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 13., kedd (OS) - A mellrák másik oldala: Az áttétes mellrák napja – október 13.

Október a mellrák, a mellrák elleni fellépés hónapja, amikor a lehető legjobban igyekszünk felhívni a figyelmet a betegségre, és a szűrés fontosságára. Azonban a mellráknak van egy másik oldala is, az áttétes mellrák, amiről beszélnünk kell.
     Ha a mellrákról van szó, általában az évente több mint 8600 újonnan diagnosztizált betegről beszélünk hazánkban. Amiről kevesebb szó esik, az, hogy közülük kb. 10%, akinél a betegséget már első alkalommal IV-es stádiumban diagnosztizálják, és a korábbi stádiumban diagnosztizált betegek akár 30 %-ánál alakul ki valamikor az élete során áttét.
     Azért, hogy eloszlassuk a tévhiteket a betegséggel kapcsolatban, és hogy minél több információt adhassunk át, ami ledöntheti a félelmeket, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület is csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy októberben ezt a napot szenteljük az áttétes mellráknak. Kérjük csatlakozzanak önök is, hogy minél több emberhez eljuthasson az üzenet: az áttétes mellrák kezelhető, lehet vele együtt élni.

Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület