OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. október 13., kedd 12:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 13., kedd (OS) - A Fidesz szerint 50 milliárdos vadászati kiállításra van pénz, de a szociális ágazat dolgozóinak pluszjuttatása már megterhelné költségvetést

        A Fidesz arra hivatkozva utasította el a javaslatot, hogy az aránytalanul megterhelné a költségvetést. Ez pedig különösen visszataszító indoklás azoktól, akik a miniszterelnök hobbijára mindig elő tudják teremteni a szükséges milliárdokat, aminek köszönhetően már gomba módjára szaporodnak a stadionok. Az érintett közel 90 ezer dolgozó megalázóan alacsony fizetést kap, de a kormány ahelyett, hogy megadná a nekik is kijáró elismerést inkább a Semjén-féle vadászati kiállításra költ 50 milliárdot, amiből bőven fedezni lehetne az egyszeri pluszjuttatást.
     A szociális ellátórendszer nagyon nehéz helyzetben van, azonban még kitart, de ezt a kitartást nem a kormánynak, hanem az ágazatban dolgozóknak köszönhetjük, akik ezért megérdemlik a megbecsülést.
     Az MSZP továbbra is támogatja a szakszervezetek törekvéseit és azért dolgozik, hogy az érdekvédők követeléseinek megfelelően legkésőbb november 12-ig, a szociális munka napjáig az ágazat dolgozói megkapják az egyszeri pluszjuttatást a kormánytól!

MSZP
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.