OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. október 14., szerda 12:03

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2020. október 14., szerda (OS) - ONLINE MŰSORRAL ÜNNEPLI A FEHÉR BOT NAPJÁT A VGYKE Elsőként hirdette meg a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE), hogy idén online műsorral ünnepli október 15-ét a Facebook-oldalán. Ez a látássérültek nemzetközi napja, amit nálunk "a fehér bot napja" néven emlegetnek. Fodor Ágnes elnök szerint ilyenkor nagyobb figyelem irányul a vak és gyengénlátó emberek speciális helyzetére. Idén –a járványveszélyre tekintettel – nem színházba vagy művelődési házba szervezték ünnepségeiket, hanem egyetlen, központi online műsort készítettek. Az összeállításban látássérült és ép látású előadók egyaránt szerepelnek. Akiknek nincsen internethozzáférésük, azoknak CD-n küldik el a műsort ingyenesen.

    Fodor Ágnes elnök hangsúlyozta, hogy ez az integrált koncepció az egyesület szemléletét tükrözi, amely szerint a társadalom akkor a legerősebb, ha az ép és fogyatékos emberek szorosan együttműködnek. Éppen ezért saját munkatársi gárdájukat is úgy építették fel, hogy a látássérültek mellett ép látású kollégák is dolgozzanak.
Mással is készültek: 10 rövid kampányfilmben mutatják be új regionális központjukat, plusz az általuk kínált szolgáltatási palettát. A videókat naponta töltik fel a VGYKE hivatalos Youtube-csatornájára, illetve internetes oldalaira. További információ: Fodor Ágnes, E-mail: fodoragnes@vgyke.com, Tel: +36703875260.
VGYKE Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.