2024. április 27. szombat

2020. október 14., szerda 12:03

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2020. október 14., szerda (OS) - ONLINE MŰSORRAL ÜNNEPLI A FEHÉR BOT NAPJÁT A VGYKE Elsőként hirdette meg a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE), hogy idén online műsorral ünnepli október 15-ét a Facebook-oldalán. Ez a látássérültek nemzetközi napja, amit nálunk "a fehér bot napja" néven emlegetnek. Fodor Ágnes elnök szerint ilyenkor nagyobb figyelem irányul a vak és gyengénlátó emberek speciális helyzetére. Idén –a járványveszélyre tekintettel – nem színházba vagy művelődési házba szervezték ünnepségeiket, hanem egyetlen, központi online műsort készítettek. Az összeállításban látássérült és ép látású előadók egyaránt szerepelnek. Akiknek nincsen internethozzáférésük, azoknak CD-n küldik el a műsort ingyenesen.

Fodor Ágnes elnök hangsúlyozta, hogy ez az integrált koncepció az egyesület szemléletét tükrözi, amely szerint a társadalom akkor a legerősebb, ha az ép és fogyatékos emberek szorosan együttműködnek. Éppen ezért saját munkatársi gárdájukat is úgy építették fel, hogy a látássérültek mellett ép látású kollégák is dolgozzanak.
Mással is készültek: 10 rövid kampányfilmben mutatják be új regionális központjukat, plusz az általuk kínált szolgáltatási palettát. A videókat naponta töltik fel a VGYKE hivatalos Youtube-csatornájára, illetve internetes oldalaira. További információ: Fodor Ágnes, E-mail: fodoragnes@vgyke.com, Tel: +36703875260.
VGYKE Sajtóiroda

Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)