OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. október 14., szerda 15:27

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2020. október 14., szerda (OS) - Orbán új törvénye miatt az ápolók harmada nem akar tovább dolgozni

    A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ma nyilvánosságra került, 30 ezer főt megkérdező felmérése egyértelműen rámutat, hogy Orbánék új egészségügyi törvénye hatalmas károkat fog okozni. A felmérésből látszik, hogy az alacsony fizetésük miatt eddig is kilátástalan helyzetben élő ápolók, egyszerűen hamarosan feladják munkájukat. A megkérdezettek közel egyharmada ugyanis még alá sem akarja írni a Kormány rájuk erőltetett új jogviszonyát, sőt jórészük már a pályája elhagyásán gondolkozik. Orbánék egy nap alatt áterőszakolt új jogszabálya óriási károkat fog okozni a betegellátásban, amelynek kárvallottjai az eddig is megalázó helyzetben lévő szakdolgozók, és a bizonytalanságban élő betegek lesznek. Mindazonáltal Orbánék egészségügyi reformkísérlete az egyeztetés hiánya miatt úgy tűnik, kezd csődöt mondani, mert a szakma egyre nagyobb arányban utasítja el a jogviszonyuk megváltoztatását. Orbánnak abba kell hagynia az egészségügyi dolgozók megalázását és egymásnak ugrasztását, különösen most, amikor szabadjára engedte a koronavírust. Nem lehet bizonytalanságot okozni a védekezés szempontjából legfontosabb dolgozók körében akkor, amikor a kormányzati mulasztások miatt már a vírus diktálja a tempót hazánkban.

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.