OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. október 14., szerda 17:10

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. október 14., szerda (OS) -

    
Tudjuk, mindeközben Magyarországon is vannak antiszemita jelenségek, azonban fontos, hogy a magyar politikai elit egységesen elítéli ezeket, s a zsidóságot széleskörűen támogatja. Megnyugtató számunkra, hogy a magyar és az izraeli kormány baráti kapcsolatokat ápol egymással.

A Mazsihisz továbbra is konstruktív, előremutató kapcsolatot kíván ápolni a magyar kormánnyal. Büszkék vagyunk azokra az értékekre, amelyeket közösen hoztunk létre az elmúlt években.

Fontos számunkra a kormány támogatása és partnersége, amelyet folyamatosan megtapasztalunk: a legutóbbi időkből megemlítem a leégett zuglói zsinagóga újjáépítéséhez adott kormányzati forrást és a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga több milliárdos beruházását, de joggal utalhatok a budapesti Szeretetkórházunknak és a vidéki hitéletünkhöz nyújtott állami támogatásokra is.

Heisler András
elnök

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.