OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. október 16., péntek 10:53

Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Kész az összefogásra a magyarországi orvostechnikai szektor - A Kormány által kiemelt nemzetgazdasági jelentőségűnek minősített egészségipari szektor öt meghatározó szakmai szervezete – egyetértve a miniszterelnök összefogást sürgető felhívásával – közös javaslatcsomagot állított össze az egészségügyi ellátórendszer megerősítése, a hazai orvostechnikai ipar megvédése és versenyképességének javítása érdekében.

    Az elmúlt hónapokban a koronavírus járvány új kihívással szembesítette Magyarországot, az érdeklődés fókuszába helyezve az egészségügyi rendszer erényeit és nehézségeit. Most összefogásra van szükség – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök.
A Kormány által kiemelt nemzetgazdasági jelentőségűnek minősített egészségipari szektor öt meghatározó szakmai szervezete – egyetértve a miniszterelnök összefogást sürgető felhívásával – közös javaslatcsomagot állított össze Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter részére az egészségügyi ellátórendszer megerősítése és a hazai orvostechnikai ipar megvédése és versenyképességének javítása érdekében.
     Kiadó: Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.