2024. április 26. péntek

2020. október 16., péntek 13:19

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Közel 6 ezer hátrányos helyzetű családot segít a Családi Portaprogram-Szociális földprogram

A Belügyminisztérium intézménye, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság /TEF/ meghirdette a jövő évi Családi Portaprogram-Szociális Földprogram pályázatát, 240 millió forintos kerettel.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Milotán tartott sajtótájékoztatón Langerné Victor Katalin, a BM Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkára beszédében hangsúlyozta: a korábbi kiírásokhoz képest megújult pályázat fő célja az, hogy a vidéki településeken a hátrányos helyzetű családok a teljes falusi portát hasznosítsák, tartsák rendben, gazdálkodjanak rajta. Ezzel a családi porta ne csak lakóhelyet adjon, hanem megélhetési lehetőséget is nyújtson. Sztojka Attila, a TEF főigazgatója szerint a hátrányos helyzetű családok egyrészt a megtermelt javakkal csökkenteni tudják költségeiket, másrészt a településkép is rendezettebb lesz. A program erősíti a társadalmi együttműködést, pozitívan befolyásolja a korábban passzív családok megítélését, amelyek részt vesznek a munkában, a termelésben, ráadásul a gyerekek is jó mintát látnak – tette hozzá Sztojka Attila.

Pályázhatnak egyebek között önkormányzatok, egyházi, civil szervezetek. Az elnyerhető támogatás minimuma 670 ezer, maximuma 2 720 000 Ft. Részletek a TEF honlapján.

A Családi Portaprogram a szegénység elleni küzdelem egyik eszköze, amelynek segítségével az egyének öngondoskodása fejlődik

Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság