OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. október 16., péntek 13:19

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Közel 6 ezer hátrányos helyzetű családot segít a Családi Portaprogram-Szociális földprogram

    A Belügyminisztérium intézménye, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság /TEF/ meghirdette a jövő évi Családi Portaprogram-Szociális Földprogram pályázatát, 240 millió forintos kerettel.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Milotán tartott sajtótájékoztatón Langerné Victor Katalin, a BM Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkára beszédében hangsúlyozta: a korábbi kiírásokhoz képest megújult pályázat fő célja az, hogy a vidéki településeken a hátrányos helyzetű családok a teljes falusi portát hasznosítsák, tartsák rendben, gazdálkodjanak rajta. Ezzel a családi porta ne csak lakóhelyet adjon, hanem megélhetési lehetőséget is nyújtson. Sztojka Attila, a TEF főigazgatója szerint a hátrányos helyzetű családok egyrészt a megtermelt javakkal csökkenteni tudják költségeiket, másrészt a településkép is rendezettebb lesz. A program erősíti a társadalmi együttműködést, pozitívan befolyásolja a korábban passzív családok megítélését, amelyek részt vesznek a munkában, a termelésben, ráadásul a gyerekek is jó mintát látnak – tette hozzá Sztojka Attila.

Pályázhatnak egyebek között önkormányzatok, egyházi, civil szervezetek. Az elnyerhető támogatás minimuma 670 ezer, maximuma 2 720 000 Ft. Részletek a TEF honlapján.

A Családi Portaprogram a szegénység elleni küzdelem egyik eszköze, amelynek segítségével az egyének öngondoskodása fejlődik

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.