2024. április 29. hétfő

2020. október 19., hétfő 11:45

A Nyugdíjasok Pártja 50+ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 19., hétfő (OS) - További intézkedéseket várunk a kormánytól a nyugdíjasok védelme érdekében.

5)    Szükségesnek látjuk, hogy a társasházak közös képviselői gondoskodjanak a ház bejáratánál kézfertőtlenítőről.
6)    Szükségesnek látjuk a tesztelési kapacitás bővítését, megbetegedett személy ne maradjon rejtetten.
7)    Szükségesnek látjuk, hogy a szociális ágazat munkavállalói is azonnali rendkívüli támogatást kapjanak az eddigi és azután is várható áldozatos munkájukért.
8)    Megfontolásra javasoljuk, hogy a veszélyeztetett országrészeken távoktatásra térjenek át a középiskolákban és az egyetemeken, közönség nélkül szervezzék a sporteseményeket, zárják be az uszodákat, az edzőtermeket. A gyülekezéseket 6 főre korlátozzák, zárt és nyitott terekben egyaránt. A boltokban egyszerre legfeljebb annyi ember tartózkodhat, amennyi a működő pénztárak ötszöröse. Az éttermek 6 és 21 óra között tartsanak nyitva, minden második asztal lehet foglalt. A tömegközlekedésben az ülőhelyek felét szabadjon elfoglalni.

Kiadó: Nyugdíjasok Pártja 50+