OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. október 28., szerda 12:31

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 28., szerda (OS) - Központilag titkolhatják a valós számokat - Több esetben nem tüntették fel koronavírusban elhunyt emberek adatait a hivatalos statisztikában

    Egyre több esetre derül fény, ahol az elhunyt beteg igazoltan koronavírusos volt, mégsem tüntették fel a hivatalos, központi statisztikában. Egy áprilisban elhunyt 68 éves férfi lánya például jelezte is a Belügyminisztérium felé, hogy édesapja nem szerepel a kormány koronavírussal kapcsolatos oldalán az elhunytak között, de hónapok óta nem történt semmi ezzel kapcsolatban.

A Demokratikus Koalíció szerint nem csupán véletlen, adminisztrációs hibákról lehet szó, sokkal inkább központilag titkolják a valós számokat. A kormány vírussal és válsággal kapcsolatos intézkedései semmire sem jók, és jellemzően inkább kozmetikázzák a valóságot, minthogy elkezdjenek például tömegesen tesztelni. Mi, európai magyarok figyelmeztetjük a kormányt: a hazudozástól és titkolózástól nem fog elmúlni a járvány és nem fog kevesebb ember meghalni, ha pedig az ország újra leáll, az egyedül Orbánék alkalmatlan kormányzásának hibája lesz.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.