OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2020. október 29., csütörtök 12:05

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 29., csütörtök (OS) - A kormány szándékosan hallgatja el, hogy melyik oktatási intézményben van jelen a koronavírus, hogy ne kelljen 100 százalékos táppénzt fizetni a pedagógusoknak

        Több, pedagógusokat képviselő szervezet követelte már a kormánytól, hogy legyen nyilvános és elérhető, mely köznevelési intézményekben jelent meg a koronavírus. Ez azonban még mindig nem történt meg, így azonban nehéz helyzetbe hozzák a gyereket, szülőket és a pedagógusokat is. Ráadásul, ha nem bizonyítható, hogy egy iskolai dolgozó az intézményben fertőződött meg, akkor nem jár neki a száz százalékos táppénz sem.
     A Demokratikus Koalíció szerint a kormány szándékosan hallgatja el, hogy melyik oktatási intézményben van jelen a koronavírus, hogy így spóroljanak a pedagógusok táppénzén. Mi, európai magyarok elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben a kormány két kézzel szórja a pénzt vadászati világkiállításra, űrprogramra, és szőnyegekre, az amúgy is alulfizetett tanárokon spórolnak. Ráadásul veszélybe sodorják a családokat is, márpedig titkolózás helyett tesztelésre, tehetetlenkedés helyett pedig felelős gondolkodásra lenne végre szükségünk, de Orbánék erre képtelenek, és ha ismét leáll az ország, az csak az ő alkalmatlanságuknak lesz köszönhető.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.