OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2020. október 29., csütörtök 13:26

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2020. október 29., csütörtök (OS) - 170 milliós pályázati lehetőség a roma kultúrára és pedagógus-továbbképzésekre

    A Belügyminisztérium megbízásából a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság – 170 milliós keretösszeggel – írta ki a pályázatokat. 2021-ben – a nemzetiségi támogatások részeként – a roma kultúra népszerűsítésére 150 millió forint áll rendelkezésre; minimum 200 ezer, max. 1,2 millió forint igényelhető. Roma nemzetiségi pedagógus-továbbképzésekre 20 millió forintot fordíthatnak; min. 300 ezer, max. 4 millió forint igényelhető.

Pájer László, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság /TEF/ főigazgató-helyettese budaörsi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a pályázatok célja a roma kultúra felelevenítése, a cigány nyelv ápolása és fejlesztése, a hagyományok megőrzése és átadása a fiatalabb korosztálynak. Mindez azt a társadalmi folyamatot segíti elő, amelyben kialakulhat az egészséges roma identitás és létrejöhet egy, a roma társadalom megismerését és befogadását támogató folyamat, szemlélet. A roma kultúra bemutatásával felhívjuk a figyelmet azokra az értékekre, amelyek hozzátartoznak Magyarország kulturális sokszínűségéhez – tette hozzá a főigazgató-helyettes.  

Tavaly is nagy volt az érdeklődés, a két programban összesen 856 pályázat érkezett, a bírálóbizottság 444 – magas színvonalú – elképzelést támogatott.

A budaörsi eseményen jelen volt Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló is.

Részletek a mostani pályázatokról a TEF honlapján találhatóak.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.