2024. április 28. vasárnap

2020. november 17., kedd 11:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 17., kedd (OS) - Parragh László az önkormányzatok kifosztása helyett inkább a kamarai hozzájárulás elengedésével foglalkozzon!

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a múlt héten már kifejtette, hogy szerinte a vállalkozásokat az iparűzési adó felfüggesztésével kellene segíteni a koronavírus-járvány ideje alatt. Most pedig elmondása szerint azt javasolta a kormánynak, függesszék fel a többi, önkormányzati hatáskörbe tartozó adót is.
     A Demokratikus Koalíció szerint Parragh László a kamara elnökeként az önkormányzatok kifosztása helyett inkább a kamarai hozzájárulás elengedésével foglalkozzon, mivel ez tartozik a hatáskörébe. A kormány több ízben megmutatta már, hogy kegyetlenül szeretné büntetni az önkormányzatokat, amik az iparűzési adó elvesztésével már így is hatalmas bajban vannak, és üres zsebbel néznek szembe a ki tudja mennyi ideig húzódó járvánnyal. Mi, európai magyarok nem a települések tönkretételében látjuk a megoldást, Orbánék pánikkormánya azonban tehetetlenségében csak kapkodni, büntetni és kárt okozni tud, semmi máshoz nem értenek.

Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke