OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2020. november 17., kedd 15:04

A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. november 17., kedd (OS) -

    "A 2018-ban beszerzett, főként személyszállításra használható A319 és a Falcon 7X repülőgépek mellé 2023-24-ben megérkeznek Magyarországra a nagyméretű terhek hadszíntéri célba juttatására is alkalmas KC-390-esek. Ezzel teljessé válik a honvédség légi szállítási, kimenekítési, légideszant és légi utántöltő képességének fejlesztése. Az elmúlt években sokoldalú flottát szereztünk be a haderőnek, amellyel a felmerülő feladatok legszélesebb spektrumát tudjuk biztosítani nemzeti keretek között, szuverén módon" – nyilatkozta Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos.

Jackson Schneider, az Embraer Defense and Security elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: "Nagy megtiszteltetés, hogy Magyarország Kormánya és a Magyar Honvédség termékünket, a piacon fellelhető legkorszerűbb többfeladatú szállítógépet választotta. Portugáliát követően Magyarország a második európai ország és NATO tagállam, mely a KC-390 mellett döntött. Egy kiemelkedően hatékony repülőgéptípusról van szó, köszönhetően a sebesség, a hasznos terhelés és a többfeladatúság példátlan kombinációjának".

     Kiadó: A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.