OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. november 18., szerda 11:24

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2020. november 18., szerda (OS) - Tartós élelmiszer osztás mellett több, mint 150 potenciális emberélet megmentése

    Mostanában hozzászokhattunk, hogy a Szcientológia önkéntes lelkészek a járvány első és második hulláma alatt rendszeresen tartós élelmiszert, friss gyümölcsöt, ruhát, fertőtlenítőt, tanszereket osztanak – gyakran más szervezetekkel, egyházakkal összefogva – azoknak, akik épp rászorulnak ebben az embert próbáló helyzetben.

Nemrégiben még véradást is szerveztek az egyház budapesti központjában. Hasonló véradást a múltban már többször is tartottak a szcientológusoknál, most viszont a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó szolgálat munkatársai különösen elégedettek voltak, hisz a jelenlegi koronavírus helyzetben sokkal kevesebben adnak vért, holott most lenne a leginkább szükség erre. Ez alkalommal 53 szcientológus adott vért, fejenként potenciálisan három ember életét megmentve.

Nyíregyházán a belvárosban található a Szcientológia Egyház Nyíregyházi Missziója. Az önkéntes lelkészek megfigyelték, hogy a környék szemetesebb és gondozatlanabb mostanában, mint előtte. Így az önkéntes lelkészek sárga színű egyen-védőruhában, maszkban, gumikesztyűben és seprűvel felszerelve bejárták a környéket, és három 160 literes zsákra való hulladéktól tisztították meg az utcát, számos járókelő elismerését kiváltva.

Egyre több területen hirdetik az önkéntes lelkészek a mottójukat: "Mindig lehet valamit tenni!", és azt, hogy a járvány időszakában eljött az ideje az előítéletek nélküli összefogásnak.

     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.