OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. december 4., péntek 11:36

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. december 4., péntek (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) újabb figyelmeztető jelt lát a hazai közvéleményt megrázó botrányban, amelyet az Európai Parlament egy magyar képviselője okozott.

    Ez a jel arra figyelmeztet, hogy vállalhatatlanul nagy az ellentét társadalmi állapotaink felszíne és a valóság között. De vállalhatatlan minden sekély általásítás, amely többnyire ürügy a semmi tevésre ebben a témában.
  Mennyi újabb és újabb történelmi tapasztalat, arcul csapás szükséges, hogy elszánjunk magunkat egy igazi harcra az ember talán legnagyobb hibája, a kétszínűség ellen? De van-e egyáltalán esélyünk ellene, hiszen az a jogállamiságnál is kevésbé megfogható?
    A válasz egyszerű: ha nem teszünk semmit, semmi esélyünk nincs. Sót, ha puha jámbor intézkedéseket teszünk, ha szimplán prédikálunk, akkor sincs sok esélyünk. Az ellenséghez méltó, magyarán nehezen kijátszható intézkedések kellenek. De annak a kimondása is alapvetően fontos, hogy
    1. Az ember nem születik korruptnak és kétszínűnek.
    2. Mindennemű hatalom tudatmódosító hatású.
    Egy példát hozunk fel most indokolt intézkedésre: az évenkénti vagyonnyilatkozat mellett legyen kötelező egy erkölcsi nyilatkozat is. Utólagos lebukás esetén pedig az egyebek mellett a hamis tanúzás következményei is sújtsák a vétkest. Annak meghatározása, hogy pontosan mit tartalmazzon egy ilyen nyilatkozat részben a jogalkotók, részben a közvélemény feladata.

     További információ a VVM hivatalos blogján található.

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.