OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. december 23., szerda 11:02

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 23., szerda (OS) - Új gyógymód a koronavírus okozta betegségek ellen

        A bamlanivimab infúzió beadása kijelölt kórházi centrumokban fog megtörténni, a betegek számára a terápiát az állam ingyenesen biztosítja.
     A szer engedélyezett adagja egy egyszeri, 700 mg-os intravénás infúzió, amit a pozitív vírusteszt után a lehető leghamarabb, illetve a tünetek jelentkezése után 10 napon belül kell beadni. Ez az egyszeri adag jelenti a beteg teljes kezelését. A szer blokkolja a vírusok kötődését és bejutását az emberi sejtekbe.
     Az OGYÉI, alig egy hónappal az amerikai jóváhagyást követően, Európában első országként, 2020. december 12-én engedélyezte a bamlanivimab hatóanyagú gyógyszer magyarországi veszélyhelyzeti alkalmazását és ideiglenes beszerzését, így a magyar betegek már 2021. januárjának második felében hozzájuthatnak az antitest terápiához. A megállapodás értelmében több ezer adag ampulla érkezik Magyarországra 2021 első negyedévében. További mennyiségek beszerzése a magyar pandémiás helyzet és a Lilly gyártási kapacitásának függvényében alakul.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.