OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. december 28., hétfő 16:01

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. december 28., hétfő (OS) - Szakmailag prognosztizált fogyasztási áremelkedéssel megegyező nyugdíjemelést kérnek a nyugdíjasok.

    Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a COVID-19 járvány továbbra is megnehezíti a társaink - köztük kiemelten az idős korosztály - életét. Sok barátunktól, ismerősünktől kellett szomorú búcsút vennünk, mert szervezetük nem tudta legyőzni a vírust.

A napokban jelent meg a MNB 2020 decemberi inflációs jelentése, melyben szakmai alapon számolták ki a jövőre várható fogyasztói árak emelkedését. Az adatokból az derül ki, hogy a Kormány által 2021-re tervezett - és a nyár elején törvénybe is foglalt – inflációs mértéket a hozzáértők jelentősen magasabbra prognosztizáljak.

A tervezési hiba nagymértékben sújtja a nyugdíjas társadalmat, hiszen a január elsejei tervezett 3 százalékos nyugdíjemelés nem tart lépést se az MNB 3,8 – 4 százalékos prognosztizált áremelkedésével, se az idősek életkörülményeiben jelentkező nehézségek kompenzálásával. A tervezet 3 százalékos nyugellátások emelése különösen elmarad  az élelmiszerek területén várható 4,6 – 4,8 százalékos árak növekedéstől.

Kérjük, hogy a Kormány – a törvény által biztosított felhatalmazás alapján – a 2021. január elsejei nyugdíjemelést a 3 százalékra tervezett mérték helyett 4 százalékos nagyságban állapítsa meg. Nem tarjuk méltányosnak azt, hogy az év elején történő korrigálás elmaradása esetén a nyugdíjasok ismét a Kormány számára kényszerülnek hitelezésre.
     Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.