OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. december 28., hétfő 20:21

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
    Budapest, 2020. december 28., hétfő (OS) - Történelmi jelentőségű Kántortestületet alapít Rosenfeld Dániel Imre kántor, emelt szintű bibliaoktató, MAZSISZEM szervezetünk alapító elnöke. Várja kántorok, kántorjelöltek, egyházzenészek jelentkezését nemre, korra, felekezetre való tekintet nélkül, ki-ki saját vallásának hagyományrendszerét figyelembe véve.

    Mint ahogy a zsidóságban létezik rabbitestület, úgy más felekezetben is van a vallási vezetőket összefogó különféle szervezeti egység, viszont egyik történelmi egyháznál sem létezik olyan hivatalos szervezeti egység, amely a kántorokat hivatott képviselni, ill. hogy egy közös fórumot teremtsen számukra.

A kántortestület nem elsősorban érdek-képviseleti feladatkört lát el, hanem erősíteni kívánja a zsidó-keresztény egyházzenei kultúrkör felekezetek közötti párbeszéd kántorizált formáját is. Egyik célja, hogy az úgynevezett Ti és Mi közötti szakadékot megszüntesse és ellensúlyozza.

Egyik fő feladatának tekinti, hogy a különféle vallási irányzatok egyházzenei képviselői egymás kultúráját megismerjék és megismertessék minél több emberrel a kántorművészet segítségével, természetesen betartva és tisztelve egymás vallási liturgikus-szabályrendszereit, szokásait.

A magyarországi viszonylatban egyházzenei, felekezeti - történelmi jelentőségű szervezet  jövőbeni céljai közé sorolhatók többek között hazai és nemzetközi szintű tudományos konferenciák és kántorkoncertek is egyaránt.

Jelentkezés és további információ: kantortestulet@gmail.com Tel: 061 617 38 17 MAZSISZEM honlapja
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.