OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. december 29., kedd 12:00

A Magyar Alvás Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OS) - COVID-19 - új kutatások és megfigyelések az alvásról

        COVID-19 - új kutatások és megfigyelések: pandémiaalvás
     Az alvástudomány is keresi az összefüggéseket a koronavírus és az alvás területén. Már igazolható, hogy a koronavírus álmatlanságot okoz, és változásokat indukálhat az idegrendszerben is. Számos megfigyelés és tapasztalat arra enged következtetni: az alvásnak fontos szerepe lehet a világjárvány alakulásában.
     A Magyar Alvás Szövetség és a Szinapszis Egészségkutató Intézet 2020 februárjában végzett reprezentatív felmérése jelezte: a magyar lakosság alvásminőségi mutatói nem jók. A pandémia nyilvánvalóan súlyosbítja a helyzetet, ezt a személyes orvosi tapasztalatok, a Budapesti Alvásközpontban vizsgálatra jelentkezett alvásbetegek beszámolói is megerősítik.
     Az alvás mennyisége és minősége éppúgy függ a környezetünktől, mint a személyes viselkedésünktől. Az alvás javításának leghatékonyabb módja annak biztosítása, hogy az embereknek minden éjszaka nyugodt és csendes pihenőhelye legyen, és az alapvető szükségleteinek, például a mindennapi táplálkozásnak, a mozgásnak, az önmaga és családja biztonságának, a jelenének és a jövőjének az aggodalma nélkül.
     Az egyre fontosabb egészségügyi tanács, amely sokkal banálisabb annál, mint hogy kezet mosunk, maszkot használunk és távolságot tartunk (amelyek nem nélkülözhetőek), ha azt mondjuk: aludjunk jól! (A teljes cikk a szövetségünk weboldalán olvasható, szerző G. Németh György elnök, Magyar Alvás Szövetség.

     Kiadó: Magyar Alvás Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.