OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. december 30., szerda 10:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 30., szerda (OS) - A Fidesz 2020-ban csak a szegénységet tudta garantálni a nyugdíjasoknak

        Ma Magyarországon közel 600 ezer olyan nyugdíjas él, akinek a havi nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot, és ők már képtelenek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével. A kormány azonban továbbra sem hajlandó lépni annak érdekében, hogy a nyugdíjasok lecsúszását megállítsa, pedig ők nemcsak a vírusnak, hanem a válságnak is fokozottan ki vannak téve. A Fidesz a tétlenségével csak egy dolgot tud garantálni az időseknek: a szegénységet.
     Hazugság, hogy nincs pénz tisztességes nyugdíjakra hiszen, ha milliárdok jutnak stadionépítésre, propagandára, akkor az idős emberek biztos megélhetésére is kell jutnia elegendő pénznek! Egyszerűen arról van szó, hogy a Fidesz-rezsim számára csak a választások közeledtével lesznek fontosak az idős emberek, a támogatásuk pedig egyszerűen csak egy kampányeszköz számukra! Álságos az a politika, amely csak kampányidőszakban tartja fontosnak az idősek megélhetését.
     Az MSZP szerint azonban az időskori tisztességes megélhetés mindenkinek jár! Azt akarjuk, hogy egy nyugdíj se legyen alacsonyabb, mint a megélhetési minimum. Igazságossá kell tenni a nyugdíjemelés kiszámítását, és igazságossá kell tenni a nyugdíjemelés elosztását! Fel kell zárkóztatni az alacsony összegű nyugdíjakat, és csökkenteni kell a nyugdíjas társadalomban évről évre növekvő különbségeket.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.