OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2020. december 31., csütörtök 12:47

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 31., csütörtök (OS) -

    Ennek fényében nem csoda, hogy nálunk is csökkent a vakcinák iránti bizalom, de alaposan megvizsgálandó a járványkezelés hazánkban is vitatott sikeressége, ha a hazai bizalmi adatokat is összevetjük a már említettekkel.

A magyarok bizalmi indexe ugyanis a fenti legrosszabb (38%-os francia) adat felénél is gyengébb, csak 17 százalék!
A magyarok túlnyomó része biztosan nem oltatná be magát koronavírus elleni vakcinával, derült ki az Euronewsnak az Opinio intézet reprezentatív felmérésére utaló kutatási eredményéből.
Még rosszabb a bizalmi indexünk a Nature magazin október végi, a Föld lakosait reprezentáló felmérésével egybevetve, mely szerint a bolygó lakosságának több mint 60 százaléka kérne vakcinát!

Miért is nem bízunk a vezetőink által is folyamatosan alig vártként emlegetett vakcinákban? Talán mert éppen őket nem tartjuk elég hiteles hírforrásnak?

Már az is érdemel egy megjegyzést, hogy Müller Cecília a fenti adatoktól markánsan eltérően, december 23-án azt mondta, Magyarországon nagy fokú bizalom van a védőoltások iránt.
Miközben a világban vezető politikusok egymással versengő kampánycélú oltakozásba kezdtek, miniszterelnökünkről azt közölték, Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül, mondván a Fidesz szerint a politikusoknak a sor végén kell állniuk.

A mi vezető politikusaink biztonsága talán a kórházi ápolónőkével sem összevethető?
Még kiderülhet, hogy a világ legstabilabb demokráciája vagyunk, ahol még az sem számít, éppen ki vezeti az országot!

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.