OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2020. december 31., csütörtök 12:47

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (5. rész)
    Budapest, 2020. december 31., csütörtök (OS) -

    A dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad - mondta Orbán.

A kormány döntött az Országos Kórházi Főigazgatóság létrehozásáról. A rendelet szerint az egészségügyért felelős miniszter irányítása alá tartozó szerv lesz ugyan, de az országos kórház-főigazgató vezeti.

Jogszabály alapján az Országos Kórházi Főigazgatóságot a veszélyhelyzet ideje alatt az operatív törzs vezetője, vagyis a belügyminiszter irányítja.

Az egészségügytől eddig távolabb lévő Jenei Zoltán közgazdász (korábban rendőr dandártábornok, megyei rendőr-főkapitánysági gazdasági igazgató, majd tudományegyetemi kancellár) lesz az országos kórház-főigazgató, aki az állami egészségügyi intézmények fenntartásán kívül, rendszerszintű és erős munkáltatói jogosultságokkal kiegészített intézményi irányítási jogokat gyakorol az egészségügyi intézményrendszer valamennyi eleme felett.

Marad valami köze az orvos-szakmának az egészségügy érdemi irányításához?

A fentebb írtaknál még lehangolóbb (bár inkább cselekvésre ösztönzőnek kellene lennie!), hogy Orbán Viktor miniszterelnök az egészségügyet nem a tényleges veszélyhelyzethez méltóan, az ezáltal érintett emberek érdekében kezeli. Ezzel szemben egy éppen általa háborúként agyunkba rögzíteni próbált helyzetben, és mindennemű átláthatóan érdeminek mondható egészségügyi konzultáció nélkül, belügyi, rendőri, katonai erőkkel és logikával szervezi át az egészségügyet.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.