OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. január 7., csütörtök 13:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 7., csütörtök (OS) - Sokkal több munkahelyet is meg tudott volna menteni a kormány, ha nem vadászkiállításra és stadionépítésre költött volna

    A GKI Gazdaságkutató számolta ki, hogy ha a kormány munkahelyvédelemre költötte volna a Gazdaságvédelmi Alapban lévő pénzeket, akkor gyakorlatilag minden munkahelyet megvédhetett volna a válságban. Pénz és példa tehát volt elég, csak a kormányzati szándék hiányzott, hogy megvédjék a munkahelyeket. Lett helyette vadászkiállítás, stadionépítés és oligarchamentés, és nagyjából félmillió munkanélküli, akik a kormány miatt kerültek utcára.

A Demokratikus Koalíció szerint mára bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány a felelős a válságért, a munkanélküliségért és a gazdasági visszaesésért. Ma már csak az a kérdés, hogy Orbán Viktor nem akarta vagy nem tudta megvédeni a magyarok munkahelyeit, magyarán a Fidesz önszántából és tudatosan árulta el az országot, vagy az alkalmatlansága, kormányzásképtelensége vezetett a magyarok elárulásához. A végeredmény persze ugyanaz: történelmi gazdasági visszaesés, megszűnő magyar vállalkozások, félmillió munkanélküli, elszegényedő családok és idősek - ez a pánikkormányzás és a válságkezelés teljes elmulasztásának az eredménye.

dr. Molnár Csaba

A DK ügyvezető alelnöke, EP-delegációvezetője, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Molnár Csaba sajtótájékoztatóját a DK oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.