OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 12., kedd 14:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 12., kedd (OS) - Az MSZP megvédi a gárdonyi szabadstrandot: a megyei főügyészség szerint is törvénytelenül játszotta át a területet a fideszes polgármester!

    Törvénytelenül játszotta át Gárdony fideszes polgármestere a helyi szabadstrand egy részét egy vállalkozásnak. Ezt már nem csak az MSZP és a helyi lakosok mondják, hanem a Fejér Megyei Kormányhivatal és a Fejér Megyei Főügyészség is. Utóbbi pert is indított az önkormányzat és a vállalkozás ellen a földhasználati jog törléséért, a szerződés semmisségének megállapításáért és az eredeti állapot helyreállításáért.

A főügyészség szerint is jogszerűtlen, hogy Tóth István polgármester és fideszes társai 60 évre átadták a szabadstrand egy vízparti részének földhasználati jogát. Sem értékbecslés, sem pályázat, sem licit nem volt, a területért pedig az önkormányzat mindössze 8,4 millió forint plusz áfát, vagyis havonta 11 700 forint földhasználati díjat kért.  A telekre a cég tulajdonaként felhúzhattak volna egy 400 négyzetméteres sportközpontot úgy, hogy még a földgázvezeték kiváltásának 4,5 millió forint plusz áfa költsége is az önkormányzatot terheli.

Az, hogy a megyei kormányhivatal is törvénysértőnek találja a szerződést, a Fejér Megyei Főügyészség pedig eljárást indított, bizonyítja: igazuk van a tiltakozó helyi lakosoknak, civileknek és igaza van az MSZP-nek, amely országos aláírásgyűjtést indított a vízpartok fideszes kisajátítása ellen!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.