OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. január 12., kedd 20:36

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye
    Budapest, 2021. január 12., kedd (OS) - A legkiválóbb magyar teljesítmény díjára jelölték az ivánci szociális otthonban élőket és dolgozókat is

    Az Ivánc községben Vas Megyei Szakosított Otthonban 180 fő értelmileg akadályozott él. Az Őrség kapujában található intézményben a lakók és a dolgozók közösen gondozzák a parkot, a biogazdaságot, az állatokat és a gyümölcsöst is. A KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE állami cégcsoport foglalkoztatási üzemmel is bővítette az intézményt, ahol megváltozott munkaképességű lakók irodai papírtermékeket gyártanak. Az intézményt most a Highlights of Hungary díjára jelölték.
Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta étterem (amely tagja a gyermekvédelemben élőknek mentorprogramot indító Stílusos Vidéki Éttermiségnek) séfje, a kezdeményezés egyik nagykövete jelölte az intézményt, mert meglátása szerint különleges, tiszteletreméltó és támogatni való az a munka, ami az otthonban zajlik. A kertekben csak bio minősítésű gyümölcsöket és zöldségeket termesztenek, a séf is innen szerzi be az alapanyagokat.
A Highlights of Hungary egy non-profit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Céljuk, hogy elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket. A szakmai nagyköveti csapat minden év végén jelöli azt az 55 aktuális projektet, amelyet érdemesnek tart a díjra. A jelöltek hivatalos felkérése után a közönség januárban, a Highlights of Hungary weboldalán ismerheti meg a kezdeményezéseket és szavazhat a legjobbnak tartott jelöltre.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.