OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 18., hétfő 12:52

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - Elég volt a nyugdíjasok elszegényedéséből – időskori tisztességes megélhetést, most!

        A KSH adatai szerint 1,2 millió nyugdíjasnak átlag alatti ellátásból, azaz 140 ezer forintnál kevesebből kell hónapról hónapra biztosítania a megélhetését. Ők nemcsak a vírusnak, hanem a válságnak is fokozottan ki vannak téve és már képtelenek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével.
     A kormány azonban nem hajlandó lépni annak érdekében, hogy megállítsa a nyugdíjasok lecsúszását, ezt bizonyítja az is, hogy 2019-ben 72 ezerrel nőtt a szegénysorba került idősek száma.
     A Fidesz gyakorlatilag befagyasztotta a nyugdíjakat azzal, hogy áttért az inflációkövető nyugdíjemelés technikájára. Ez a módszer ugyanis arról szól, hogy ha valaki nyomorultul kevés nyugdíjból él, akkor garantálják neki, hogy a jövő évben is nyomorultul kevés nyugdíjból fog élni.
     Az Orbán-kormány kudarcos válságkezelése miatt a nyugdíjasok még nehezebb helyzetbe kerültek, a mindennapi megélhetés költségei pedig tovább növekednek. Az MSZP ezért elengedhetetlennek tartja az olyan mértékű nyugdíjemelést, amely követni tudja legalább az élelmiszerárak növekedését.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.