OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 19., kedd 12:19

A Széchenyi Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - Tájékoztató Széchenyi Hitel című művének angol nyelvű kiadásáról

    A Széchenyi Alapítvány arra vállalkozott, hogy gróf Széchenyi István Hitel című művét világnyelvekre átültesse. Elsőre az angol nyelvre történő igényes fordítást és ennek kiadását tervezi. Széchenyi fő műve a Hitel zseniális mű a mai ember számára is, különösen akkor, ha lefejtjük róla a XIX. századi aktualitásokat, a korabeli viszonyokat. Miközben olvassuk a Hitelt, akár a mai problémáinkra is gondolhatunk.
Úgy érzékeljük, hogy más nemzetek sokat tesznek azért, hogy nagyjaik ismerté váljanak szerte a világban. Ez a Széchenyi-ismeret birtokában cselekvésre ingerel minket is. Az idegen nyelvű kiadással az a célunk, hogy a magyarságot és a kiemelt nemzeti értékünket méltó módon bemutató reprezentációs célú kötet álljon a Magyarországot képviselő személyek, illetve a Magyarországot tisztelő külföldiek rendelkezésére. A Hitelen keresztül az érdeklődők jobban megismerhetik Széchenyi István grófot, a magyarok viszonyulását a világhoz, a XIX. század nagy magyar gondolkodóját, haszonelvű filozófusát, és alkotó személyiségét.
Lényeges célunk továbbá, hogy angol nyelvterületen élő magyar gyökerű családok másod-harmad generációs tagjai – akik már nem tudnak választékos magyar nyelvű szöveget megérteni, de gyökereik után érdeklődnek – megismerhessék a legnagyobb magyar világán keresztül a magyar múltat. Számukra ez a kiadvány nélkülözhetetlen segítséget jelenthet.

     Kiadó: Széchenyi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.