OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 20., szerda 11:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - A Fidesz hozza nyilvánosságra az oltóhelyeken megmaradt vakcinák felhasználására vonatkozó eljárásrendet!

    A sajtónak nyilatkozó egészségügyi dolgozók beszámolói szerint a koronavírus elleni oltóanyag egy része a kukába kerül az oltások beadásának szervezetlensége miatt. Ezek nagyon súlyos állítások, így a kormány nem teheti meg, hogy nem reagál, ezért írásbeli kérdéssel fordulunk Kásler Miklós miniszterhez.

Milyen eljárásrendet alkalmaznak az oltások során? Milyen utasítások vonatkoznak a valamilyen okból meg nem jelent emberek oltóanyagának felhasználására? Valóban le kell selejtezni a nap végén a már kiolvasztott oltóanyagot ahelyett, hogy felhasználnák? Hogyan garantálják, hogy egy vakcina se végezze a kukában?

Mivel még nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű vakcina, ezért a kormánynak kiemelt felelőssége van abban, hogy a meglévő oltóanyagból valamennyi felhasználásra kerüljön.

Emberi életek megmentéséről van szó, ezért az MSZP szerint elengedhetetlen, hogy a kormány egyértelmű eljárásrend mentén megfelelően szervezze meg az oltásokat.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.