OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. január 20., szerda 14:21

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - A vendéglátóhelyek és edzőtermek újranyitását követeli a Mi Hazánk

    A vendéglátóhelyek és az edzőtermek újranyitását szorgalmazza a Mi Hazánk egyedüli pártként Magyarországon, bár Európa-szerte egyre nagyobb volumenű a tiltakozás, és például Matteo Salvini vagy Nigel Farage pártja is lezárásellenes. A cél elérése érdekében aláírásgyűjtésbe is kezdtünk. A mostani szabályozás következetlen, és több esetben ordít a kormány kettős mércéje, ami elfogadhatatlan.

A Mi Hazánk szerint érthetetlen, hogy miközben a plázákban emberek ezrei zsúfolódhatnak össze egyszerre, addig semmilyen vendéglátóhelyre nem mehet soha senki, még akkor sem, ha adott esetben maszkot visel, távolságot tart, rendelkezésre állnak a fertőtlenítéshez szükséges eszközök, és a szellőztetés is biztosított. Ez nyilvánvalóan abszurd.

A Mi Hazánk szerint nem nézheti tétlenül tovább a magyar kormány ennek a szektornak a túlélési küzdelmét: azonnal tárgyalóasztalhoz kell ülniük az ágazat képviselőivel, és megegyezni velük a korlátozások legalább részleges feloldásáról, illetve a további gazdasági segítségnyújtásról. A kormány eddigi csomagja ugyanis annyit ér, mint halottnak a csók: hiába vállalták át a bérek egy részét, már tavaly is hónapok bevétele esett ki teljes egészében, miközben például a bérleti díj a vendéglátósok nyakán maradt.

     Kiadó: Dúró Dóra független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.