OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. január 21., csütörtök 13:04

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 21., csütörtök (OS) - A légszennyezés csökkentése nem tűr halasztást! -

    A légszennyezés hosszú évek óta súlyos probléma, évente 15 ezer ember idő előtti haláláért felelős. Magyarországgal szemben kötelezettségszegési eljárás is folyamatban van, a kormány viszont csak súlyosbította a helyzetet a kerti hulladékok égetésének újbóli engedélyezésével és az ingyenes parkolással.

A légszennyezés csökkentése azért is fontos, mert ahogyan azt számos tanulmány is kimutatta, a szennyezett levegő hozzájárul a koronavírus terjedéséhez, a koronavírus okozta megbetegedések súlyosbodásához és a halálozások számának növekedéséhez.

Érthetetlen, hogy a kormány miért vonta vissza a tavaly már egyszer betiltott avar és kerti hulladék égetését. Egy átlagos méretű avarkupac elégetése önmagában egészségügyi határérték feletti szennyezést okozhat egy kisváros egész területén. Az ingyenes parkolás miatti forgalomnövekedés, a végtelen parkoló keresés is csak rontott a helyzeten.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja sürgős cselekvést vár a kormánytól. Évi 300 milliárd Ft-os kerettel komplex épületenergetikai programot kell indítani, hogy a leginkább rászoruló emberek is szigetelhessék a házukat és átállhassanak tiszta megújuló energiaforrásokra. A szén és a lignit lakossági felhasználását azonnal be kell szüntetni.
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.