OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 22., péntek 14:13

A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért közleménye
    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - Az önkéntesség összeköt... - 25 évvel ezelőtt alulról induló kezdeményezésként Talentum Önkéntesképzőt hirdettek meg Szegeden, amelynek igénye megalapozta az önkéntesség terjesztésért és a társadalomfejlesztésért folytatott negyedévszázados munkát, és a Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásért nevű szervezet létrejöttét 2002-ben.

    Az alapítvány által működtetett Megyei Önkéntes Centrumban szakmai programokkal ünneplik meg a jubileumot, amelynek fókuszában az önkéntesek bevonása és a fogadó szervezetek fejlesztése áll. Az önkéntesség összeköt... jelmondat befejezése felhívja a figyelmet arra, hogy az önkéntesség olyan érték, amely mindenkinek mást jelent, mégis egyaránt fontos minden civil területen.
A szervezet másik egységében, a Fejlesztő és Módszertani Központban a nonprofit szektor fejlesztése áll a középpontban. Az elkötelezett civil szervezetek közel állnak az emberi problémákhoz és a valós kihívásokhoz, ezért hatékonyan és rugalmasan tudják azokat kezelni. A szervezetek számára csoportos és online képzéseket, szervezetfejlesztést és együttműködést segítő eseményeket tartogat 2021.
A jubileumi év védnöke Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, aki példaként szolgál az önkéntesség iránti elkötelezettségre, a színházi önkéntesség támogatására, a civil szektorral megvalósított szakmai együttműködésre.
Érdemes ellátogatni a szervezet megújult honlapjára, és beküldeni az emlékkönyvbe a jelmondat folytatását személyes élményekkel, tapasztalatokkal gazdagítva.

     Kiadó: Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.