OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. január 26., kedd 09:42

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 26., kedd (OS) - Újabb segítséget kapnak a Kormánytól a GYED-en lévő vagy GYOD-ban részesülő szülők. A minimálbér február 1-jei emelkedésének köszönhetően nő a gyermekgondozási díj (GYED), a diplomás GYED, a gyermekek otthongondozási díja (GYOD) és az első sikeres nyelvvizsga megszerzéséhez nyújtott állami támogatás összege is.

    A kormány számára 2010 óta kiemelt prioritás a gyermeket nevelő családok támogatása. A GYED maximális összege 10 év alatt, 2010-2020 között több mint kétszeresére emelkedett. A minimálbér növekedésével az ellátás maximális összege idén még tovább emelkedik, eléri a bruttó 234 360,- forintot, míg a diplomás GYED az alapképzésben résztvevő hallgatóknál 117 180,- forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében 153 300,- forintra emelkedik visszamenőlegesen 2021. január 1-től.

A tartósan beteg gyermeküket otthon ápolók számára vezette be a kormány 2019-ben a Gyermekek Otthongondozási Díját (GYOD), amely ellátás a gyermek életkorától függetlenül folyósítható. A kormány vállalta, hogy az ellátás 2022-ig évről-évre növekedni fog, elérve az akkori minimálbér szintjét. A GYOD összege 2021-ben a minimálbér 88%-ra, azaz 147 312,- forintra emelkedik.

     Kiadó: Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.