OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. január 27., szerda 11:58

A Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. január 27., szerda (OS) - Magyar győztes az európai digitális központ versenyen

    Európa legjobb digitális innovációs központjának választották a szombathelyi központtal működő am-LAB modern gyártástechnológiai labort január 27-én.

"Példaértékű a magyar am-LAB tevékenysége" - jelentette ki az 1. Európai Digitális Innovációs Központ konferencián megnyitóbeszédében Thierry Breton, belső piacért felelős EU-biztos, kiemelve 3000 résztvevő előtt a hazai szervezetet. Ezt követően került sor a díjátadóra, ahol a központot létrehozó Pannon Gazdasági Hálózat vezetője, Dr. Barta Balázs mondott köszönőbeszédet. Elmondta, hogy különösen azért fontos a megtisztelő díj, mert mutatja, hogy vidékről, Közép-Kelet Európából is el lehet érni európai szinten is elismert eredményt.

Az am-LAB négy éve működik, fő fókuszában a digitalizációs technológiai és a gazdasági szempontok ötvözése áll. Többek között azzal sikerült európai szinten is kiemelkednie, hogy a járvány ellenére közel 60 hazai és nemzetközi, digitalizációs eszközök használatát bemutató képzést szervezett több ezer szakember és érdeklődő számára és számos kutatás-fejlesztési projektet indított el sikeresen 2020-ban, együttműködve közel 500 nemzetközi partnerrel, egyetemmel, kutatóintézettel.

     Kiadó: Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.