OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. február 2., kedd 12:53

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség közleménye
    Budapest, 2021. február 2., kedd (OS) - Napelempark alapkőletétel Öskü településen

    A legnagyobb hazai napelemes szakmai érdek képviseleti szervezet, a több mint 300 tagvállalattal rendelkező Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) újabb napelempark alapkőletételen vesz részt Veszprém megyében Öskü településen.

A napelempark a Heliosys Hungary csoport újabb beruházása, mely az MNNSZ alapító tagvállalata, a Greentechnic Hungary Kft. kivitelezésében valósul meg.

A mintegy 20 hektáros szántó és legelő besorolású, alacsony aranykorona értékű földterületen fekvő napelempark birkák legeltetésére szolgált. A 20 db 500 kW-os napelemes kiserőmű összesen 10 MW teljesítménnyel 5500 család teljes villamosenergia ellátását biztosítja majd legalább 25 éven keresztül. A mezőgazdasági hasznosítás a beruházás megvalósítását követően is fennmarad, a növényzet karbantartását, nyírását továbbra is birkák legeltetésével oldja meg az üzemeltető.

A szlovák befektetői csoport Magyarországon ezzel a naperőmű beruházással meghaladja a 70 MW napelem kapacitást.
Az alapkőletételen ünnepélyes beszédet mond Kiss Ernő az MNNSZ elnöke, valamint a Greentechnic Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Steiner Attila államtitkár az ITM-től, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Ángyán Tamás Öskü polgármestere.


     Kiadó: Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.