OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. február 6., szombat 10:06

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 6., szombat (OS) - Másfélszeresére emelkedik a fogászati finanszírozás forrása

    Több mint 26 milliárd forint többletforráshoz jutnak a fogorvosi ellátást vállalkozói formában végző szakemberek idén. A kormány fontosnak tartja, hogy ne csak az alkalmazottként foglalkoztatottak bére emelkedjen, hanem  azon fogorvosok és szakdolgozóik is bértámogatásban részesüljenek, akik vállalkozási formában végzik munkájukat. A kormány döntése szerint a fogorvosi ellátás finanszírozása 68,7 milliárd forintra emelkedik, ami több mint 60%-os emelkedést jelent az előző évhez képest.
A Kormány kiemelt célja a fogászati ellátást végzők jelentős bértámogatása, valamint az, hogy a minél magasabb szintű ellátás érdekében az alapellátó fogorvosokat is praxisközösségbe történő belépésre ösztönözze. A fogorvosoknak lehetőségük nyílik  az alapszintű, úgynevezett kollegiális praxisközösséghez való csatlakozásra, illetve a háziorvosokkal közösen emelt szintű praxisközösséget is alkothatnak. Akárcsak a háziorvosoknál, itt is ugyanazok az elvek érvényesülnek. Az emelt szintű praxisközösséget vállalók 100 százalékos, az alap formát választók 80 százalékos többletforráshoz jutnak. Ha nem vesznek  részt praxisközösségben, akkor pedig 30 százalékos finanszírozást kapnak.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.