OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2021. február 17., szerda 10:29

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2021. február 17., szerda (OS) -

    Megtudhatod, kerülhet-e észrevétlenül partidrog egy lezárt alumínium dobozos italba

Bizonyára mindenki hallott már olyan történetet, hogy valakinek tudta nélkül csempésztek idegen anyagot (partidrogot) az italába. Napjainkban talán kevesebbet gondolunk arra, hogy mindez velünk is megtörténhet, de ettől még ezek az események valósak, ezért utánajártunk annak, lehetséges-e, egy lezárt alumínium dobozos energiaitalba, észrevétlenül idegen anyagot csempészni. Elsőnek azonban arra adunk választ, miért szeretik a fogyasztók az alumínium dobozt, mint csomagolási formát. Az alumínium doboz környezetbarát és gyakorlatilag végtelenszer, 100%-ban újrahasznosítható, ellentétben a PET palackokkal, melyek csupán néhány alkalommal születhetnek újjá PET palack formájában. Véd az élelmiszerromlást okozó tényezőkkel szemben. A benne lévő italokat többnyire hőkezeléssel, azaz pasztőrözéssel tartósítják, ezért a legtöbb alumíniumdobozos italban egyáltalán nincs mesterséges tartósítószer, ami nem mondható el a PET palackos italok nagy részéről. Egy alumíniumdobozt, a felnyitás után lehetetlen észrevétlenül visszazárni, ami nem mondható el egy PET palackról, vagy egy kupakos, üveg palackról, ezért amikor kézbe vesszük kedvenc, bontatlan dobozos energiaitalunkat, teljesen biztosak lehetünk abban, hogy senki nem csempészett bele valami extrát. Ettől függetlenül nem árt az alábbi jó tanácsokat szem előtt tartani.
Ne fogadj el felbontott italt idegentől! Soha ne hagyd őrizetlenül az italodat!


     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.