OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. február 19., péntek 16:47

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - Megkezdődhet a felnőtt SMA-betegek kezelése a Spinraza készítménnyel

    Megállapodás született az Egészségbiztosító és a Spinraza gyártója között, így mostantól hazánkban is elindulhat a felnőtt SMA-betegek kezelése a Spinraza készítménnyel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és háttérintézménye, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő évek óta szoros együttműködésben dolgozott a ritka betegségekben szenvedők terápiás lehetőségeinek bővítésén.

A kormány elkötelezett az SMA-ban érintett betegek gyógykezelésének finanszírozásában, amire évente 3,2 Mrd Ft-ot biztosított. Az SMA betegek ellátása évekkel ezelőtt a 18 év alatti betegek ellátásával indult meg, mely betegcsoportban a legnagyobb egészségnyereség várható. Jelenleg is csaknem 80 beteg kap Spinraza készítményt. Az elmúlt időszak egyeztetései nyomán azonban mostantól lehetőség nyílik az SMA-betegek még szélesebb körű ellátására és elindulhat a felnőtt betegek kezelése is az Európában jelenleg elérhető Spinraza készítménnyel, amelyet a betegek egyedi méltányosság alapján, térítésmentesen megkaphatnak majd.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.