OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 14. szerda
Ismertető


2021. február 19., péntek 17:02

Az Egyesület a Római Partért közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - KÉRDÉSEK Dr. Kiss László 3. ker. polgármester úrhoz a 2021.02.25-i fogadóórához - Egyesület a Római Partért

    Egyesületünk az alábbi kérdéseket tette fel:

- hogyan vélekedik a jelentős lakásépítésekről, amik Óbudán zajlanak? Ezek nem ingatlanspekulációk? Budabright lakópark, Waterfront Óbuda, Római Residence, Harsánylejtő lakópark, Fagyöngy lakópark.

- Meddig kívánja még fenntartani az Önkormányzat a változtatási tilalmat a Római-parton? Nem volt elég tíz év rá, hogy megszülessen a területre a végleges rendezési terv?

- Hova kívánják kitelepíteni a Római-parton a mentetlen 70 hektáron lakó közel 2000, lassan inkább 3000 embert árvíz idején?

- Milyen árvízi szintig védekezhetnek a Római-parton lévő ingatlantulajdonosok saját ingatlanjaikon ?

- Kívánják-e a lakosságot Óbudán előre tájékoztatni a kitelepítési tervekről a Királyok-Nánási úti földgát gyenge állapota miatt ?

- Milyen intézkedéseket tesz az Önkormányzat a természet védelme érdekében a parton a csatornázatlan büfék tevékenységének a felszámolására? A büfék többsége nem rendelkezik csatornával és a meglévő szikkasztóik sem biztosítják a zárt szennyvíztárolást. Ezért a szennyvíz nagy része a parton a Dunába ürül.

A fenti kérdéseket feltettük Szabó Tímea 3. kerületi képviselő asszonynak is, hiszen az ő választókerülete és az ő szavazói a leginkább érintettek a témában.

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.